Članki

Članki s področja HRM-ja, upravljanja s človeškimi viri, motivacije zaposlenih, iskanja zaposlitve, kariere, ...

Zakaj nekaterim vodjem vedno primanjkuje časa?

Včasih se nekateri vodje znajdejo v situaciji, ko se počutijo, kot da jih bodo zdaj, zdaj odplavili problemi, ki pa so jih pravzaprav ustvarili drugi.

Kaj morate vedeti, preden se odpravite na intervju za službo?

Ravnokar ste se vrnili domov in v poštnem nabiralniku našli vabilo na razgovor za službo. Na obrazu se vam prikaže nasmešek. Že dolgo čakate na to priložnost. Odkar je bilo delovno mesto objavljeno čutite oziramo veste, da ste ravno vi pravšnji kandidat.

Kariera in zasebno življenje

Šele, ko vstopimo v svet starševstva se zavedamo, kako je bilo preživljanje časa prej enostavno in več ali manj odvisno zgolj od nas samih. Večkrat se soočimo z dilemo ali gresta starševstvo in kariera skupaj.

Svetovanja v karierni tranziciji (outplacement) vedno bolj pridobivajo na pomenu

V zadnjem času se tudi pri nas vse bolj pogosto pojavlja filozofija razmišljanja poimenovana outplacement, ko gre za odnos podjetja-organizacije do zaposlenih, ki odhajajo iz svojega delovnega mesta oz. so bili odpuščeni.

Outplacement – ko delodajalec pomaga odpuščenim do nove zaposlitve

Ouplacement je proces, pri katerem se svetuje in pomaga na eni strani podjetem, ki morajo odpuščati svoje zaposlene in na drugi strani posameznikom-odpuščenim delavcem, katerim se nudi pomoč pri iskanju novih kariernih poti.

Medsebojni odnosi in sodelovanje v podjetju

Že od nekdaj vemo, kako je za uspešnost neke skupine, organizacije ali podjetja pravzaprav velikokrat odločilno prav medsebojno sodelovanje. Pa vendarle, kaj se je zgodilo v zadnjem času, da o tem danes toliko govorimo in slišimo.

HRM storitve | Selectiva Pro

Selectiva Pro ponuja profesionalen in celovit pristop na področju poslovnega svetovanja, razvoju posameznikov, podjetja ali organizacije. 

© Selectiva Pro